Friday, September 16, 2005

Hiushoitoainepulloissa lukee aina "levitä pyyhekuiviin hiuksiin". Vaikuttaako aine, jos levitän sitä märkiin hiuksiin? Jääkö siemenneste viemärin putkistoihin kiinni? Entä tukkiiko se ne aikaa myöten? Sehän hylkii vettä. Kuinka paljon ihmiseen mahtuu räkää? Jos räkä muodostuu elimistössä bakteerikuona-aineksista, eikö räkä silloin tavallaan syö myös ravintoa? Eli loppuuko rääntulo, jos lopetan syömisen ja juomisen pariksi päiväksi? Viimeistään tietysti siinä vaiheessa, kun kuolen aliravitsemukseen tai nestehukkaan. Mutta kuinka voi kuvailla jonkin värin vertaamatta sitä toisiin väreihin tai tunnettuihin tuon värisiin asioihin? Näkevätkö kaikki ihmiset minun punaiseni punaisena? Mistä tiedän, että heidän valon taittumisen spektrinsä on väriltään juuri samansävyinen punainen kuin minun? Jospa se onkin minulle keltainen, mutta heille punainen? Mihin menneisyys menee? Mistä tulevaisuus tulee? Miten voimme olla olemassa, jos on vain nykyhetki?

Onko koko maailma mielikuvitukseni tuotetta? Olenko minä jumala? Mitä elämän jälkeen? Onko tajuntoja/sieluja vain tietty määrä? Kiertävätkö ne kuolevista ruumiista syntyviin ja asettuvat uusiin aivoihin? Muistiahan sielulla ei ole, jos muistot syntyvät ja säilyvät aivoissa. Sielu olisi tämän valossa ainoastaan henki. Onko uni autuain ja fantastisin asia maailmassa, vaiko hirmuista ajanhukkaa? Entä päiväunet? Miksi nokosten jälkeen päivä tuntuu vielä samalta, mutta yöunten jälkeen on muka huominen ja tunnelma mahdollisesti täysin erilainen? Ajattelevatko naiset yhtä paljon seksiä kuin miehet? Kuinka moni ihminen vastaa tähän, että "miehiä ja naisia ei pidä erotella"? Jääkö pitkäaikaisesta lääkityksestä jälkiä elimistöön? Entä onko terveellistä syödä päivittäin vitamiinipillereitä? Onko vitamiinipillereistä ylipäätään mitään hyötyä? Syön päivittäin kaksi Möllerin tupla -kalaöljytablettia. Olenko tämän ansiosta parempikuntoinen?

Kuinka kauan menee vielä, ennen kuin tiede kehittää pilleriaterian? Voivatko pakkoliikkeet olla haitallisia? Minä olen koko elämäni ravistellut päätäni ja väännellyt silmiäni. Ovatko aivoni mahdollisesti heiluneet sijoiltaan? Onko näköni kohtalaisen huono silmänvääntelyn vuoksi? Entä liian tietokoneen tuijottamisen? Tiskikoneen pesuaineista jää kuulemma melkoiset määrät jäämiä astioihin, joista kemikaalit kulkeutuvat ja kasautuvat ihmissuolistoon. Patologit tietävät suolia kaivellessaan, kuka on käyttänyt pesukonetta, kuka tiskannut. Patologit ovat moderneja poppamiehiä. He ennustavat suolista.

1 comment:

TM said...

IHANA reductio ad absurdum! Rakastan reductio ad absurdum -runoja!