Monday, December 19, 2005

Hän ei välittänyt tanssisalista ja parketin kumiraidoista. Tulee mieleen, olivatko lattiat edes aitoa parkettia. Tuli mieleen, josko isäntämiehen tekopyhillä katselmuksilla oli osuutta asiaan. Entä kaikki ne nisäkkäät? Hirvi, karhu & koira, lintu, muut eläimet, pienet eläimet, muut nisäkkäät. Porotalous. Pehmeät käpälät, sorkat, anturat ja kaviot luistivat ja tai painoivat naarmuja.

Syviä naarmuja kirkaslakkapinnassa. Ikkunoissa kivien ja tuulen, lehtien ja oksien aiheuttamia naarmuja. CD-levyissä minkä tahansa aiheuttamia hiusmaisia naarmuja. Muita häiritseviä tekijöitä olivat laulajan falski (vilpillinen / epäaito / virheellinen) ääni (se oli muutenkin jotenkin), sietääkseen oli haettava tukea salin olemattomista huonekaluista.

Television mainoksen minttukaramellia muistuttava närästyslääke. Beetasalpaajat ja tulehduskipulääkkeet, antasidit, kihtilääkkeet, klomipramiini sekä allopurinoli. Antihistamiinit.

Nainen, joka kantoi laukkuaan kuin kuollutta rottaa.
Rotat vilustuvat helposti. Rotta on kaikkiruokainen, maanalaisessa yhdyskunnassa elävä pieni saaliseläin. Rotasta tulee mieleen paskiainen. Rotta on keltahampainen eikä kysele typeriä.
Nainen, joka kantoi laukkuaan kuin kuollut rotta.

Ja sitten sinä siinä, meidän alati yltyvä, meidän yhtäkkinen haarautuva junaraiteemme. Ratapihat. Tasaiset ratapihat. Pieni ratapiha tai yksittäiset raiteet. Haarautuvat raiteet. Uhrautuminen? Lajinjatkaminen. Tyypillinen.

Tyytymätön ja tyytyväinen.

No comments: