Tuesday, February 02, 2010

Peli olettaa säännöt, jotka ovat jossain katsannossa oikeudenmukaiset.

Minä olen nyt Adam ja alan nimetä näitä asioita.
Tuhlaaminen on aineen tekemistä heterogeeniseksi. Ystävyys, toveruus ja veljeys, kuva kasvoista on hieman rutussa, joten kasvotkin jne. Kuin valoa taittava torni jonkin veden pinnalla. Pään kaltevan kalteva. Tuon peitän hunnulla, tai siis huivilla, tai siis innostun niin että teen yhdyssana- ja pilkutusvirheitä.

Hänellä on silmät kuin kiikarit. Hän pitää valoja päällä kaiken yötä ja päivää, ja kun hän katsoi ikkunasta yhdistin sen hänen viimeisiin hetkiinsä. Vaikka hän katsoi jo kerran aiemmin. Adam on sokea, joten emme tiedä kenelle meistä hän puhuu. Hän imee myös kylmäveristen verta. Meille voi puhua kuin koirille. Äänen painoilla.

Jos jonkin nimen toistaa liian monesti, se lakkaa tarkoittamasta mitään. Jos jotain koskettaa liian monesti, se lakkaa olemasta mitään. Näen maailman nyt lapsen lailla ja jos syön omenan nälkä siirtyy; tai jos näen miten neliö katoaa ennen kuin neliö ilmestyy, se on maailmankatsomus. Naarashämärän vaisto. Tekisin vedoksia. Tekisin monta vedosta. Hymy lähtee silmäkulmista ja jatkuu kasvojen viertä kaulaan.

Tuohan on tosi hyvä allegoria. Mitä 'koira' on jos sen tavaa sivuttain? Mitä kauheuksia sen neljännessä ulottuvuudessa piilee? Tuohan on tosi hyvä allergia. Adam on sivuttain tesserakti. Kaikki on scifin jälkeen erilaista, jopa realistinen proosa ja huonot mielipidekirjoitukset. Jos haluaa koukkukäden, pitää ensin suorittaa kastraatio. Kaikki on seksin jälkeen erilaista. Ivaa toisilta planeetoilta. Ahdistuneen neurootikon päästä hyväkin taide kaivaa esiin vain hirviöitä, aivan kuten kama.

Tämä on ihanteellinen purenta päivälle. Koska miehesi palaa? Olethan varmasti hetero et cetera? Olet niin salamyhkäinen kun nain sinua takaapäin. En pysty edes itkemään, ellei joku ole näkemässä. Tiesitkö, että tulevaisuudessa aivoja voidaan kenties hoitaa valolla? Koska miehesi palaa? Äänet lisääntyvät. Hulluna tulee lunta. Työpäivän jälkeen häntä odottaa kuivattu kala laskosteltuna valkoiselle kauluspaidalle. Mytologia on terminologia.

No comments: